Jag heter Christer Söderhäll, modellflygare sedan barnsben och RC-flygare sen 30-års åldern.

Turbinintresset låg och pyrde men fick fart efter ett besök av några glada ”norska gutter” jag tror det var Cato, Per och några till som gästade AKMG på Torslanda senare delen av 90-talet dom gjorde en uppvisning som jag sent skall glömma.

Efter detta var jag fast i ”jetåldern” och givetvis skulle man bygga själv. Turbomin kostade över 30.000:- och var helt otänkbar att köpa. Startade med att bygga KJ-66 enl. Schreckling/Artes ritningar med varierande framgångar tills jag träffade Lars Nöhr (SimJet) i Holstebro som hjälpte mig med balansering byggtips och mycket mer under kommande år, det blev 6-7 turbiner byggda under denna tid.

Jag fick många förfrågningar om att bygga eller att reparera turbiner, men det hela stupade på att jag inte kunde utföra en riktig balansering av turbinen efter avslutat arbete.

Balanseringsproblemet löstes av min ”gamle” modellflygkamrat Kennet Gustavsson som besatt de rätta kunskaperna för att utföra jobbet. Så efter flera år av experimenterande och många förkastade apparater fick vi fram en balanserare som motsvarade kraven att balansera en komplett monterad turbin.

Under år 2008 startade jag C-S Turbine Service för att serva och reparera turbiner till de Svenska, Norska och Finska Jetmodellflygarna . Välutrustad verkstad för svarvning, fräsning, svetsarbeten och lödning. C-S Turbine Service tillverkar även ”skräddarsydda” utblåsrör ”thrustpipes” efter beställarens mått och turbinstorlek.

Besök Nr: